vinár

- elektronická služba Žiadosť o registráciu vinára,
- elektronická služba Žiadosť o zmenu v registrácii vinára,
- elektronická služba Žiadosť o vystavenie duplikátu dokumentov vinára.
Po elektronickom odoslaní žiadosti je vinárovi doručená do mailu notifikácia o podaní žiadosti s prílohou, ktorá obsahuje vyplnenú žiadosť. Vinár žiadosť vytlačí, podpíše a doručí poštou na adresu: ÚKSÚP Bratislava, Matúškova 21, 833 16 Bratislava alebo osobne do podateľne v Bratislave alebo prostredníctvom e-schránky (www.slovensko.sk). Žiadosť doručená cez e-schránku musí byť uložená vo formáte pdf. a autorizovaná elektronickým podpisom.
Po elektronickom odoslaní žiadosti o registráciu vinára je vinárovi doručená do mailu notifikácia o podaní žiadosti s prílohou, ktorá obsahuje vyplnenú žiadosť a oznámenie o začatí výroby vinárskych produktov . Vinár žiadosť spolu s oznámením vytlačí, podpíše a doručí poštou na adresu: ÚKSÚP Bratislava, Matúškova 21, 833 16 Bratislava alebo osobne do podateľne v Bratislave alebo prostredníctvom e-schránky (www.slovensko.sk). Žiadosť a oznámenie doručené cez e-schránku musia byť uložené vo formáte pdf. a autorizované elektronickým podpisom.
- elektronická služba Oznámenie o skončení výroby vinárskych produktov a ich uvádzaní na trh.
Po elektronickom odoslaní oznámenia je vinárovi doručená do mailu notifikácia o podaní oznámenia s prílohou, ktorá obsahuje vyplnené oznámenie o skončení výroby vinárskych produktov . Vinár oznámenie vytlačí, podpíše a doručí poštou na adresu: ÚKSÚP Bratislava, Matúškova 21, 833 16 Bratislava alebo osobne do podateľne v Bratislave alebo prostredníctvom e-schránky (www.slovensko.sk). Oznámenie doručené cez e-schránku musí byť uložené vo formáte pdf. a autorizované elektronickým podpisom.
- elektronická služba Hlásenie o výrobe vína a muštu,
- elektronická služba Hlásenia o stave zásob vína a muštu,
- elektronická služba Hlásenie o množstve použitých cibéb na výrobu tokajských vín,
-
elektronická služba Oznámenie o zvyšovaní prirodzeného alkoholu (cukornatosti),
- elektronická služba Oznámenie o úprave zvyškového cukru,
- elektronická služba Oznámenie o zvyšovaní alebo znižovaní kyselín.
Všetky návody pre IS CÚR sú sprístupnené na webovej stránke: https://www.uksup.sk/navody-pre-is-cur a tiež aj na stránke každej elektronickej služby.
Dokumenty na stiahnutie:
- Žiadosť o certifikáciu vína (aktualizované 1.4.2020) (0,02 MB, DOCX)
- Žiadosť o certifikáciu vína (aktualizované 1.4.2020) (0,23 MB, PDF)
- Žiadosť o pridelenie štátneho kontrolného čísla (aktualizácia 29.3.2018) (0,04 MB, DOC)
- Žiadosť o pridelenie štátneho kontrolného čísla (aktualizácia 29.3.2018) (0,16 MB, PDF)
- Príloha k žiadosti o certifikáciu chráneného označenia pôvodu Skalický rubín (0,06 MB, DOC)
- Žiadosť o certifikáciu spôsobilosti na vykonávanie senzorického posudzovania vín a vinárskych produktov ( prvá certifikácia a recertifikácia), aktualizované 10.4.2025 (0,04 MB, DOC)
- Žiadosť o opakovanie skúšok k certifikácii spôsobilosti na vykonávanie senzorického posudzovania vín a vinárskych produktov (aktualizované 16.2.2023) (0,03 MB, DOC)
- Spracovanie a ochrana osobných údajov (aktualizované 24.3.2023) (0,69 MB, PDF)